Suna acum: 0730.031.314!

Parchet din bambus stratificat

Parchet din bambus stratificat

diagrama grafica

Elementul de baza pentru acest tip de pardoseala este alcatuirea din straturi succesive de lemn la care fibrele sunt orientate in directii diferite. Cea mai uzuala este o combinatie de 3 starturi; prin urmare, denumirea cea mai des utilizata este „parchet triplu stratificat”.-Primul strat, denumit si strat de uzura are o grosime de 4mm(cel mai frecvent). Acesta confera duritate si aspect estetic.

-Cel de-al doile strat este cel care da rezistenta parchetului stratificat si are o grosime de 7-8mm. Esentele cele mai des intalnite sunt bambusul, stejarul, bradul,etc.
-Ultimul strat are grosimea de cca 3mm si este alcatuit in majoritate din furnir. Avantajele parchetului triplu stratificat de bambus este ca toate cele 3 straturi sunt alcatuite integral din bambus.Cele tri straturi sunt lipite prin incleiere si presare in conditii de presiune si temperatura ridicate. Se asigura astfel o sudare perfecta a celor trei componente din structura parchetului.
Acest tip de parchet poate avea o imbinare „nut si feder” sau prindere in sistem „click”.Avantajele parchetului triplu stratificat sunt urmatoarele:
-montajul facil;
-stabilitatea dimensionala (orientarea diferita a fibrelor face ca tensiunile interne sa se anuleze).

[top]