Suna acum: 0730.031.314!

Instructiuni montare parchet bambus

Instalarea parchetului de bambus nu difera mult de instalarea oricarui parchet din lemn masiv. Chiar si o persoana fara experienta in domeniul montarii parchetului masiv poate sa monteze parchetul de bambus, si astfel sa economiseasca bani. Montarea parchetului de bambus se poate astfel transforma intr-un proiect de weekend. Instructiuni de baza

Inainte de instalarea oricarui parchet, trebuie sa va asigurati ca pardoseala indeplineste cateva cerinte de baza si anume:

 • sapa este dreapta si stabila si uscata. De asemenea trebuie foarte bine curatata.
 • parchetul trebuie depozitat pentru cel putin 24 de ore la locul instalarii, in scopul adaptarii parchetului la conditiile de temperatura si umiditate ale incaperii;
 • nu il depozitati direct pe ciment sau in apropierea zidurilor exterioare;
 • scoateti parchetul din cutii si imprastiati-l in scopul unei analize atente pentru a constata diferentele de nunata. Asezarea cu grija a parchetului in functie de nuanta precum si aranjarea cu grija a fibrei acestuia, vor spori frumusetea parchetului montat.
 • temperatura camerei in care se monteaza parchetul trebuie sa nu fie mai mica de 15 grade C., iar umiditatea de 40-60%.
 • trebuie lasat un spatiu de 0,6 cm intre parchet si pereti si obiectele verticale(cum ar fi tevile), deoarece lemnul se dilata o data cu cresterea gradului de umiditate. Acest spatiu va fi acoperit cand se monteaza plinta. Folositi distantiere de lemn sau de plastic in timpul instalarii pentru mentinerea acestui spatiu.
 • randurile trebuie intotdeauna incepute din aceeasi latura a camerei;
 • inainte de a va apuca de lucru, faceti-va un calcul referitor la durata lucrarii (daca nu aveti experienta, veti monta in jur de 20 mp pe zi). De aceea, cel mai bine ar fi sa apelati la o persoana cu experienta in montarea parchetului;
 • parchetul din bambus puteti sa-l montati intr-una din cele 3 variante:
 • lipit
 • batut in cuie (modul traditional de instalare a parchetului de bambus)
 • flotant

In cazul instalarii parchetului de bambus prin lipire, va sugeram s afolositi un adeziv rezistent la umezeala. Adezivii pe baza de apa nu trebuie folositi la instalarea parchetului de bambus! Inainte ca adezivul sa se usuce, asigurati-va ca parchetul este montat in linie dreapta, exact asa cum v-ati dorit. Dupa intarirea adezivului, parchetul nu mai poate fi miscat din loc. Adezivul ajuns accidental pe suprafata parchetului trebuie indepartat imediat, cu ajutorul unei carpe.

Pot exista zone unde pentru a se realizarea lipirea parchetului este necesar folosirea unor greutati. Insatalarea parchetului in varianta flotant presupune prinderea parchetului de el insusi si nu de sapa. In acest caz, sapa poate fi de orice tip. Aceasta varianta de instalare a parchetului de bambus este recomandata in special in cazul incalzirii prin pardosea.

PLACILE DE PARCHET TREBUIE PREVAZUTE CU SISTEM SPECIAL DE PRINDERE (CLICK) PENTRU A PUTEA FI MONTATE FLOTANT! Incepeti primul rand cu federelul spre perete. Placile urmatoare trebuie montate prin aplicarea de adeziv de-a lungul federelului. Fixati placile cu ajutorul calapodului special.

Nu permiteti instalarea de mobilier si nici trafic intens pentru urmatoarele 24 de ore dupa instalarea parchetului. Aspirati pentru indepartarea prafului.

[top]