Suna acum: 0730.031.314!

Intrebari frecvente (faq)

Am postat pe aceasta pagina cateva informatii folositoare. Speram ca am reusit sa va raspundem la cateva din intrebarile pe care le aveati.

1. DE CE PARCHET DIN BAMBUS?

Odata ce ai vazut fibrele si textura sa este imposibil sa nu te indragostesti de el. Dintre toate esentele, bambusul are ceva aparte care fascineaza. Pentru cei care doresc sa isi decoreze o noua casa, sau, pur si simplu, sa decoreze un interior in stil asiatic, bambusul este o optiune inspirata. Astazi, oamenii sunt din ce in ce mai receptivi la stilul asiatic. Atmosfera Zen si rafinamentul unui interior exotic sunt accentuate de parchetul de bambus. Principiile Feng Shui ne spun ca lemnul din bambus este de bun augur in incaperile locuintei dumneavoastra.

Este gata finisat si nu necesita lacuire

Alegand parchetul de bambus scapati de stresul raschetarii si lacuirii dupa montaj.

Rezistenta si duritate crescuta

Fibra de bambus este mai rezistenta la tensiuni decat otelul. Parchetul de bambus este unul dintre cele mai dure materiale naturale disponibile pentru podele.

2. Se va umfla sau deforma parchetul de bambus?

Bambusul este foarte rezistent la umezeala. Acesta nu se va curba atata timp cat nu va exista umezeala excesiva. De asemenea trebuie sa tinem cont de niste principii de baza la montarea acstuia:

  • folosirea unui adeziv pe baza de urethane sau folie
  • trebuie lasati 6 mm spatiu intre parchet si perete.

3. Parchetul din bambus este rezistent la umezeala?

Lemnul din bambus este mai rezistent la conditii de umiditate crescuta decat celalalte esente de lemn, datorita provenientei sale tropicale.

4. Unde poate fi instalat parchetul de bambus?

Parchetul de bambus nu se zgarie, si nu capata patina atat de repede fata de alte tipuri de lemn masiv. Ca si pardoseala, el poate fi pus in orice loc cu trafic cum ar fi coridoarele sau camerele de zi in case. Parchetul de bambus se foloseste de asemenea in birouri, scoli, sali de hotel, sali de conferinte si restaurante.

5. Unde nu trebuie instalat parchetul de bambus?

Lemnul de bambus este in mod natural rezistent la umezeala pana la un anumit punct datorita provenientei sale tropicale. De asemenea, prin modul in care este prelucrat industrial, ii este sporita rezistenta la umezeala. Exista cateva locuri unde nu se recomanda folosirea parchetului de bambus. Nu este recomandata montarea parchetului de bambus in locuri expuse la umiditate excesiva cum ar fi baile, spalatoriile, saunele, verande, sau orice alt loc unde este nevoie de spalare cu mopul ud sau alte tipuri de umiditate. Expunerea la umiditate excesiva poate cauza incovoierea, curbarea sau umflare lemnului de bambus.

6. Ce tip de intretinere este necesara?

In primul rand este necesar amplasarea barierelor de praf sau a presurilor la intrarea in spatiul amenajat cu parchet pentru a retine intr-o masura cat mai mare praful si mizeria. Pardoselile din lemn trebuie maturate si aspirate regulat. Asigurati-va ca aveti dopuri de plastic la picioarele scaunelor si a meselor.

Se recomanda ca mopul sa fie foarte bine stors de apa, pentru a se evita surplusul pe suprafata parchetului. O pardosea din lemn intretinuta corespunzator va mobila casa in cel mai elegant mod posibil pentru generatii intregi.

Daca pardoseaua este lacuita, aceasta se va trata cu produse de protectie pe baza de rasina la fiecare sase luni. Daca pardoseaua este finisata pe baza de ceara, atunci se vor efectua operatiuni de lustruire cu ceara lichida saptamanal sau lunar.

7. Ce este DECKING-UL?

Deckingul este indicat pentru amenajarea suprafetelor exterioare (balcoane, terase, imprejurul piscinei etc). Deckingul rezista foarte bine, atat la temperaturile scazute cat si la cele ridicate. De asemenea se adapteaza extrem de bine la umezeala.

Recomandari

Montarea parchetului de bambus constituie ultima etapa ce va fi efectuata in cursul unei lucrari de constructie sau de renovare. Atunci cand va calculati cantitatea necesara de parchet pe care urmeaza sa o achizitionati, adaugati 5% la cantitatea totala, pentru diferitele taieturi si completari pe care trebuie sa le faceti pe parcursul montajului.

[top]